woensdag 5 november 2014

Wortel, wortel en nog eens kip.

Heeee meiden,

Vandaag laat ik jullie zien wat ik gisteren heb gemaakt met mijn moeder. Jullie kunnen het misschien ook al raden waar het over gaat (zie titel). Bij mij thuis speelt het al een tijdje, kennen jullie de eetstijl Paleo? Ken je het niet? Check dan de volgende websites even: www.paleorecepten.nl  www.hallopaleo.nl www.paleodieet.nl .

In ieder geval, bij ons thuis gaan we over in paleo eten. Waar paleo voornamelijk uit bestaat is fruit, groente, vis en vlees net zoals de oermensen aten eigenlijk. Andere naam voor paleo is oer eten. Ik ben niet degene van het fruit en de groente dus ik schrok. Maar ik ben er inmiddels uit dat paleo net zo lekker is als ander voedsel alleen veel gezonder! Ben je benieuwd naar hoe het mij verging om een avondje paleo te koken, braden en bereiden?



Het gerecht:

Wortel salade met wortelrijst en kip.

- Wortel salade









Benodigdheden:

1 winterpeen (wortel)
hoeveelheid rozijnen naar keuze
hoeveelheid noten naar keuze
1 eetlepel honing
1 eetlepel noten olie
een kwart citroen


Aan de slag!

Als eerste pak je de winterpeen en schil je hem. Na het schillen hou je hem onder de kraan om hem schoon te maken. Je pakt een rasp en een kom om de geraspte winterpeen in op te vangen. Je raspt de winterpeen tot dat je de winterpeen niet meer kan vasthouden en houdt het overgebleven deel in de buurt. Je pakt de kom waar je de wortel salade in gaat serveren. Je doet alle geraspte winterpeen in de kom en pakt de rozijnen. Strooi wat rozijnen (hoeveelheid naar keuze) over de salade heen en mix de geraspte winterpeen goed door met de rozijnen. Pak wat noten (naar keuze) en een mes, snij de noten in kleine stukjes en gooi ze daarna ook over de salade heen. Nu kan je aan de slag met de dressing. Pak de honing, olie en citroen + een kommetje en lepel. Pers de citroen boven het kommetje tot dat alle sap uit de citroen is. Pak de honing en doe er een eetlepel honing bij. (Na het toevoegen van de honing goed doorroeren!) Pak de olie en voeg er een eetlepel olie aan toe. Na het mengen en roeren van de dressing kan je hem over de salade heen doen (je kan ook wachten tot dat je gaat eten).


- Wortel rijst





Benodigdheden:

rijst (voor 4 personen)
1 grote winterpeen
1 eetlepel honing

Aan de slag!

Pak de winterpeen, de rasp en een kom. Rasp de winterpeen helemaal op. Nadat je de winterpeen hebt geraspt pak je een pan en giet je die halfvol met water. Zet de pan op het vuur met de rijst er in. Laat het even staan en voeg dan de geraspte winterpeen en 1 eetlepel honing toe. Als de rijst en de winterpeen allebei zacht zijn haal je de pan van het vuur en giet je de pan af. Serveren maar!

- Gekruide kip


Benodigdheden:

kipfilet (voor 4 personen)
kipkruiden
zout
peper
kokos olie

Aan de slag!

Pak een mes en een snijplank. Haal de kip uit de verpakking en snij de kip in middelmatige stukjes. Kruid de kip met kipkruiden aan beide kanten. Pak de zout en peper en maak de kip nog lekkerder! Na het kruiden van de kip pak je een pan met een klein klontje kokos olie. Doe wat kokos olie in de pan en leg daarna de stukjes kip in de pan. Bak ze tot dat ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Benieuwd naar een toetje om na dit menu te maken? Bekijk eens het label Food en zoek dan naar wortelcakejes. Deze cakejes kan je uitstekend combineren met deze gerechten hier boven!
Veel succes met koken en eet smakelijk!

Xoxo
Femke


Geen opmerkingen: