vrijdag 26 juni 2015

Big Apple Breakfast


Vandaag mijn ontbijtje die ook in de CosmoGirl! staat. (CosmoGirl!) Een beetje laat vergeleken met wat ik toen beloofde (+/- 1 maand geleden). Maar hier is ie dan toch! Veel plezier met lezen, en met het bereiden van dit lekkere receptje. Enjoy!



Flensjes

Wat heb je nodig?
140 g zelfrijzend bakmeel
½ theelepel zout
1 ei
3 dl melk
25 g (room)boter
3 appels
1 eetlepel honing
10 cashewnoten
½ theelepel kaneel

Aan de slag!
1.       Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
2.       Snij de appels in kleine blokjes.
3.       Zet de steelpan op hoog vuur en verhit in de steelpan een klontje boter.
4.       Doe de appel blokjes in de pan en voeg kaneel en honing toe.
5.       Wacht tot de honing gesmolten is en doe dan de deksel op de steelpan.
6.       Snijd de cashewnoten in stukjes. Als de deksel er twee minuten op heeft gezeten voeg je de cashewnoten toe. En zet het vuur op de laagste stand.
7.       De vulling is klaar als de appel zacht is.

1.       Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout.
2.       Voeg de helft van de melk samen met het ei toe.
3.       En verdun dit al roerend met de rest van de melk.
4.       Verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk met een pollepel wat beslag in de pan.
5.       Bak het flensje tot de bovenkant droog is. Keer het flensje om.
6.       Bak vervolgens de andere flensjes.
                                                                       
Serveertip!
Vouw de flensjes 2 keer dubbel en versier de flensjes met wat extra cashewnoten, honing en kaneel.


Smoothies

Wat heb je nodig?
1 banaan
2 appels
1 eetlepel yoghurt

Aan de slag!
1.       Snijd de appels en banaan in de stukjes.
2.       Pureer of blend de appels en banaan.
3.       Voeg 1 eetlepel yoghurt toe en pureer of blend nog een keer.

Serveer tip!
Doe de smoothies in leuke glazen en voeg eventueel bovenop nog wat yoghurt toe.



Ik hoop dat jullie het leuk (en vooral lekker) vonden.

Love,

Femke.

Geen opmerkingen: