Vandaag ga ik het met jullie over het maken van wortelcakjes hebben! Het recept van deze wortelcakejes vond ik ongeveer een jaar geleden op www.ah.nl/appie daar staan allemaal lekkere recepten. Wat ik handig vind aan de site is dat je de benodigdheden kan toevoegen in een boodschappen lijstje en later kan uitprinten om de boodschappen te halen, net zoals de super handige filters die je kan aanklikken om je perfecte recept te vinden, als je bijvoorbeeld een vegetariër bent kan je namelijk op vegetarische gerechten klikken en krijg je alleen maar vegetarische gerechten/ recepten te zien! Ik heb er een foto van gemaakt hoe je dat doet (zie onderstaande foto).
Ik vond dus het recept op www.ah.nl/appie maar op de volgende site's staan ook hele leuke en lekkere recepten: www.hallopaleo.nl , www.leukerecepten.nl , www.smulweb.nl/recepten na het lezen of nu zou ik zeker de site's even aanklikken want je vind er echt heel veel lekkere en leuk om te maken recepten op!
Nu over naar de wortelcakejes!
Misschien zal je denken wortelcakejes? wat moet ik me daar bij voorstellen. Nou ik zal je zeggen deze wortelcakejes zijn super lekker, de combinatie van fijn geraspte wortel met pecannoten is voor mij heilig geworden. Door er op het laatst een klein beetje sinaasappelsiroop over te doen creeër je een lekkere zoete krokante cupcake.
Wat heb je nodig om deze heerlijke cupcakes te maken (voor 12 cakjes)?
- 100 g pecannoten
- 100 g vloeibare honing
- 150 g zachte boter
- 1 theelepel gemalen koriander
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g wortel, fijngeraspt
- 250 g poedersuiker
- 2 theelepels koenjit
- 1 theelepel citroensap
- sinaasappellimonadesiroop
- keukenmachine of mixer
- 12 papieren cakevormpjes
Wat moet je doen om deze cupcakes zo lekker mogelijk te maken?
Eerst moet je de oven voorverwarmen op 200 °C. Daarna pak je de pecannoten en doe je die in een droge koekenpan om de pecannoten kort te roosteren. Doe de honing in de magnetron voor enkele seconden zodat de honing smelt. Pak de keukenmachine of de mixer. Doe de boter, honing, gemalen koriander en een mespunt zout in de keukenmachine of in een kom om de ingrediënten te mixen. Mix het door tot dat je een romige mengsel hebt. Blijf mixen en gooi één voor één de eieren er bij. Voeg daarna het bakmeel met bakpoeder in gedeeltes toe en laat de keukenmachine of mixer draaien tot het mengsel glad is geworden. Pak de rasp en rasp de wortelen dun. Spatel/ roer/ meng de fijn geraspte wortel en pecannoten ( let op: hou wel 12 pecannoten over en leg die apart.) door het mengsel en mix het mengsel nog een keer goed door tot het een egaal mengsel wordt. Pak een lepel en verdeel het beslag over de twaalf papieren cupcake vormpjes. Na het verdelen zet je de cupcakes in de oven. Zet de oven op 200 °C en 20 minuten. Als de oven een seintje geeft dat ze klaar zijn moet je eerst even checken of de cupcakes wel gaar zijn met een saté prikker. Zijn ze klaar? Haal ze dan uit de oven en zet ze op een rooster om ze te laten afkoelen. Als je de bolle bovenkant niet mooi vind kan je eventueel de bolle bovenkant van het cupcakeje eraf snijden. Pak na het afkoelen of het snijden de sinaasappelsiroop en versier de cupcakes met mate (denk erom dat je er niet te veel over heen doet want anders gaat de sinaasappelsmaak overheersen). Dan pak je de 12 overgebleven pecannoten en leg je die één voor één in het midden van de cupcakes.
Wanneer zijn ze het lekkerst om op te eten?
De lekkerste manier om deze heerlijke wortelcupcakes op te eten is om 's avonds na het avondeten de wortelcupcakes te serveren met een bolletje vanille ijs en eventueel wat slagroom. De combinatie van het vanille ijs en de sinaasappelsiroop is mild met een vleugje zuur/zoet. Verder kan je ze ook zonder sinaasappelsiroop doen dit is ook erg lekker, als je in de trein zit en je hebt lekkere trek pak je je broodtrommel en haal je je lekkere cupcake er uit. Wedden dat iedereen die jou ziet jaloers is op deze lekkere cupcake? In ieder geval zal ik ze zeker eens maken want als je deze één keer hebt gemaakt maak je ze vaker en vaker!
Het eindresultaat:
Het eindresultaat:
Veel mix, rasp, bak en eet plezier!
Xoxo
Sanne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten